Moi taas! 

Sain vihdoin ja viimein valmiiksi ystävälleni menevät tumput huopasesta ja eilen tyrkkäsin ne koneeseen huopumaan. Minähän jo aiemminkin tein itselleni yhdet tumput tuosta huopasesta, silloin roosan värisenä. Silloin ne huopuivat koneessa tosi helposti ja nopeasti. Tällä kertaa ei kaikki mennytkään kuten viimeksi. Jotain muutosta lienee tapahtunut Huopasen koostumuksessa, koska eron huomasi selvästi jo neulomisvaiheessa.

Omia tumppuja neuloessa Huopanen pölisi hirveästi ja tuntui että nenä on tukossa koko ajan siitä pienestä nukasta, jota langasta irtosi. Kuitenkin lanka oli melkoisen helppoa neuloa, paksua kun on. Tällä kerralla Huopanen ei enää pölissyt, mutta eipä se kyllä luistanut puikoillakaan eikä suostunutkaan enää huopumaan yhdellä ainoalla pesukerralla. Se kävi koneessa nyt siis kahteen kertaan ja siltikin huopui vielä heikommin kuin tuo ensimmäinen pari.

Tässä tarkempia tietoja noista tumpuista:

Lanka: Novita Huopanen, turkoosi

Puikot: Normisukkikset, muistaakseni kokoa 6mm

Malli: Huovutetut lapaset

Koko: Nainen

Kulutus: 117g

Tällaiset niistä tuli neulottuna ja pussit sisälle kiinni harsittuna.... Ihan hirveät siis!

Oikeasti, nuo näyttävät kaameilta! Parin pesukonekerran jälkeen ja reilun väkivaltaisen repimisen ja venyttelyn jälkeen ne näyttivät tältä:

Ja mun voimathan eivät riittäneet noita muotoilemaan oikeisiin mittoihinsa, vaan hommaan tarvittiin miesvoimia eikä se siltikään näyttänyt mitenkään helpolta. 15 minuuttia noita muotoiltiin, venyteltiin, vanuteltiin ja revittiin, jotta saatiin jotakuinkin fiksuun muotoon ja käteen sopivaksi.

Kun tumput olivat valmiit, kaivelin lankavarastojani ja löysin sieltä yllärikerät! En muistanut laisinkaan, että olin joskus ostanut kokeillakseni TeeTee Pallasta! Eilen aloitin siitä sitten sukat! Lanka on aika ihkua!

Lisäksi jo kauan aikaa sitten, tilasin Novitan poistoista Isoveljeä! Se on mun mielestä myös sukkalankana ihan loistava, varsinkin tällaiselle ihmiselle joka palelee ihan älyttömästi. Eikä mun mielestä värit olleet lainkaan pahat. Iski Sulo Vilen-syndrooma; "Kun halvalla sai...."

Lisäksi edesmenneen ystäväni tytär lähetti minulle yllätyslankapaketin, joka hänen kätköistään oli löytynyt. Langat ovat vanhoja, mutta täysin käyttökelpoisia! Siellä olikin melkoisia yllätyksiä! Suurkiitos hänelle! Kaikki langat tulevat varmasti käyttöön!

Tätä lankaa oli 9 kerää!!! Yhdessä kerässä on 50g ja lanka on 100% villaa. Nyt sitten ehdotuksia, mitä langasta voisi neuloa!

Lisäksi paketissa oli 5 kerää Novitan Pirtaa tumman farkunsinisenä, 4 kerää Novitan Mustia, useita keriä mustaa Pirtan oloista lankaa ilman vyötteitä, muutama musta 50g Pirta kerä ja lisäksi jotain huopuvaa lankaa 3 eriväristä kerää, joista myös puuttui vyötteet. Kaiken tämän päälle päätteeksi paketin pohjalla oli 2 isoa säkkiä paksua lankaa, joka on tarkoitettu kaulaliinaan tai ponchoon. Lankaa on yhteensä 1,2kg ja puikkokoko on 8mm, joten eiköhän niistäkin jotain lämmintä saatane aikaiseksi. Merkkiä ei myöskään ole tiedossa noista langoista.

Tässäpä sitä taas tälle kertaa! Katsotaan, milloin saan seuraavaa työtä valmiiksi! 

Jättäkääs ystävät taas tassunjälkenne niin tiedän, käykö täällä ketään lukemassa vai höpisenkö edelleen yksikseni?! :)