Heippa taas!

Ihan ensimmäiseksi, suurkiitos kaikille teille ihanille ihmisille, jotka autoitte minua ratkaisemaan tuon neuleongelman! Ongelma on nyt perussukan osalta ratkaistu. Pitsineuleessa minulla ei tuo ongelma juuri jostain syystä esiinnykään, tai jos esiintyy niin ei ainakaan noin huomattavan selvästi. Tässä postauksessa tulette vielä näkemään muutoksen ennen ja jälkeen neuvojen! 

Ihan ensimmäisenä, näin kamalan pitkän ajan kuluttua, sain tuunattua lopullisesti valmiiksi sukkasadossa neulomani lasten sukat. Näistä en speksejä sen tarkemmin laita, koska ne on kertaalleen jo aiemmassa postauksessa kerrattu. Lyhyesti sen verran, että lankana oli 7 veikka ja "seittinä" Novitan Silver (Lurex-lanka). Silveriä kului yhteensä huimat 6g!  Virkkasin siis ketjua, jonka ompelin sitten muotoonsa sukkiin kiinni. Usko meinasi loppua kesken, mutta siinä vaiheessa huusin äitiä apuun!  Ja kuinka ollakaan, sukat valmistuivat loppuun ennätysvauhtia! Kiitos äiti! 

Tässä vielä lopputulos kuvina. Voin vannoa, että pienen pojan menossa seitit eivät pitkään mukana pysy, mutta ovatpahan edes hetken hienon näköiset!

Tässä sukat sekä ulkosyrjältä, että sisäsyrjältä. Molemmat ovat peilikuvat toisistaan.

Ei taida hämähäkkinaista tulla minusta.... Ei oikein tuo seitinmuotoilu ollut minun alaani.... Toivottavasti saaja kuitenkin tykkää!


Sitten viikonlopun perussukkiin.... Tein siis valmiiksi nyt nuo auraajamiehelle menossa olevat sukat. Ensimmäisenhän olin ehtinyt värkätä jo viime postausta tehdessäni ja toisen tein, nyt kun ongelma saatiin ratkaistua. Tässä siis näkyy, millainen muutos tuli, kun ongelma poistui. Ei ole vaikeaa sanoa kuvasta kumpi sukka on tehty ongelman vielä ollessa ja kumpi sen jälkeen....

Tässä vielä tarkemmat tiedot:

Lanka: Pirkanmaan Kotityö Oy:n Kirjo-Pirkka (?) kaksinkertaisena

Puikot: 3,75mm Kollagé kulmikkaat sukkapuikot

Malli: Tavissukka

Koko: 43-44

Kulutus: 122g

Todellakin, lanka on oletettavasti Kirjo-Pirkkaa. En tiedä kuuluuko sen olla tuolla tavalla värittynyttä, koska ostin lankaa jättimäärän Verkatehtaan lanka-alesta. Vyötettä ei ollut, mutta Kirjo-Pirkaksi myyjä sitä puhui. Epäilen, että oli jotain kokeiluvärierää tms. koska noita suuria vyyhtejä oli siellä useampia, kaikki samaa väriä. Tuota sai myös punasävyisenä. Tuo kyseinen ostamani vyyhti painoi 477g ja puikkosuositus myyjän mukaan on 2,5mm-3mm. Voitte arvata pitkäänkö meni keriessä lanka vyyhdiltä?! Kerin langan vielä kahdeksi palloksi, jotta sain neulottua sukat kaksinkertaisella langalla. Yksinkertaisena olisi lanka ollut työkäyttöön tuleviin sukkiin liian ohutta. 

Olkapää ja ranne huusi kyllä hoosiannaa ja vaikka mitä tuota keriessä! Isot kerät sain ja tuosta saa neuloa toooooosi pitkään!

Näiden jälkeen aloitin taas jämälangoista junasukkia. Yhden sain tehtyä, kunnes lankavalinta meni pieleen ja ärsyynnyin sen verran, etten sille paria enää tehnyt. Sen sijaan aloitin lahjaksi saamastani Cherry Tree Hill-langasta sukat. Näiden(kin) kohdalla kävi moka.... Tein niin kauhealla riemulla, etten lukenut ohjetta tarpeeksi tarkkaan ja osa kavennuksista kääntyy väärään suuntaan. Lievästi ärsytti/ärsyttää.... Olen kuitenkin jo kantapäässä menossa, joten purkaa en todellakaan aio. Saavat nuo sukat sitten jäädä itselle. En ilkeä niitä kenellekään antaa kun tiedän, että niissä on virhe, vaikkei saaja sitä osaisikaan katsoa.

Olen ihan totaalisen rakastunut tuohon Cherry Tree Hill lankaan! Se on 100% Superwash Merinoa. En ole koskaan neulonut mitään noin ihanan tuntuista lankaa! Odotan innolla kun sukat valmistuvat = hamassa tulevaisuudessa, koska puikkoina on 2,5mm puikot. Melkoista opettelua on minulle noin ohkaisilla puikoilla neulominen!

Ai niin... Lupasin palkinnon ongelman ratkaisijalle! Ensimmäisenä ratkaisun ongelmaani antoi TerhiT! Joten jos vielä luet blogiani niin laitatko minulle vaikka mailina nimesi ja yhteystietosi niin laitan sinulle pakettia tulemaan kiitokseksi heti kun postiin pääsen! :) Tässäpä vielä osoite: pogona(a)netti.fi ( vaihda (a) ) 

Nyt takaisin neuleen pariin ja huomenna paluu arkeen. Lomaviikko mennä hujahti ihan uskomatonta vauhtia!

Ja edelleen ystävät rakkaat, jättäkää merkki käynnistänne! :)