Moikka !

Tässäpä lupaamiani kuvia noista neuloksista. Tänään on ollut hyvää aikaa aloitella noita elämäni ensimmäisiä pitsisukkia ja täytyy kyllä tunnustaa että koukussa olen ja pahasti. Aamulla aloittelin ja nyt on kohta tulossa jo kärkikavennukset ensimmäisestä sukasta ! Pitsin neulominen on ollut todella myönteinen kokemus. Tietenkään yhtäjaksoisesti en ole koko päivää neulonut, kun pitää tätä huushollia ja eläintarhaa yrittää myös pitää kurissa ja nuhteessa.

Nyt sitten on sunnuntai-sauna vielä edessä ja sen jälkeen voikin hyvillä mielin asettua television eteen neulomaan ja kuuntelemaan ulkona ropisevaa vesisadetta. Hyvä vaan että sataa vettä, sulavat loput lumet pois, jota tällä leveysasteella tuntuu vielä riittävän.

Ai niin, harrastinhan minä tänään myös lintubongausta! :) Pihallamme on lintulauta ja aamulla katselin hetken, että millaista porukkaa laudalla pyörii. Tietenkin paikalla olivat vakiokävijät: punatulkut, talitintit, sinitiaiset, viherpeipot, varpuset, kuusi- ja hömötiaiset, mutta lisäksi tämän päivän aikana laudalla ovat vierailleet myös mustarastas-pariskunta, närhiä, keltasirkkuja, tikka ja uutena tulokkaana iso parvi peippoja. Eikös sitä sanota että kesään on puoli kuuta peipposesta ? :)

Juu, mutta niihin kuviin.... :)

 

Tässä ovat pienelle T prinsessalle neulomani pipo, tumput ja kaulaliina. Pipon ja kaulaliinan ohje oli viimeisimmässä yhteishyvä-lehdessä. Löytyy myös Novitan MuksuExtrasta. Lankana Novita Samos ja Novita Palma.

Tässä pipo vielä lähikuvassa. Resori näyttää kummasti kuvassa kiertävän, luonnossa se ei sitä tehnyt. Koko pipossa on lasten n. 60cm.

Anopille menossa olevat palmikkosukat. Pohjalla ohjeena perussukka ja itse kehitelty ihan peruspalmikko. Sukat ovat tuossa höyryttämättä kun menevät suoraan käyttöön, joten en niitä alkanut höyryttää enkä kostuttaa kun en omista sopivia venyttimiä. Lankana Novitan jättiraita.

Lähikuvaa palmikosta. En tiedä palmikon oikeaoppisuudesta, mutta kivannäköinen siitä tuli.

Elämäni ensimmäiset palmikko- /kaksoishelmineulelapaset. Nämä tein itselleni ja ovat olleet kovassa käytössä. Palmikko ei kierrä, toisin kuin kuva väittää. Lankana Novita Isoveli.

Kuva lähempää tuosta kaksoishelmineuleesta ja palmikosta. Hieman ovat lapaset jo käytössä nuhraantuneet.

Tässäpä sitten tämän aamun aloitus :) Tuosta se sukka on hyvin jo muodostunut vaikka ennakoin peläten tuota pitsiä. Olenkin ihan yllättynyt, kuinka mukavaa ja ainakin vielä helppoa tuo pitsi on ollut neuloa ! Puikkoina on eebenpuiset kolmosen sukkapuikot ja lankana vaaleanpunainen Novita Nalle. Ja kuten tarkkasilmäiset ehkä huomasivatkin, neulon tuota pitsiosaa vain yhdellä puikolla, koska mielestäni se on helpompaa hahmottaa niin. Työssä on käytössä siis tuossa vaiheessa vain 4 puikkoa. Ohje on Novitan lehdestä.

Hiukan epäselvä lähikuva tuosta pitsin alusta. Pitäisi varmaan opetella käyttämään tuota kameraa vähitellen, jotta saisi laadukkaampia kuvia !

Tässäpä varmaan tarpeeksi tälle illalle ! :)

Laitan uusia kuvia taas kunhan saan ensimmäisen pitsisukan valmiiksi ! Näitä voisi tehdä useamman parinkin kun ovat niin mukavia tällaiselle sukka-addiktille ! Onneksi toisen sukan syndrooma ei ole eksynyt vielä tänne asti ! :)

Mukavaa sunnuntai-iltaa !