Hellurei vaan taas pitkästä aikaa! Itseasiassa todella pitkästä aikaa. Ihan nolottaa, miten ei ole tullut laitettua uutta päivitystä. Johtunee siitä, että minulla oli taas vaihteeksi neuleblaah menossa, joka kesti tällä kertaa piiiiiitkäään. No, nyt kuitenkin on taas jotain valmistunutkin!

Joku aika sitten menetin läheisen ystävän, oman äitini ikäisen, elämää kokeneen naisen. Hän oli intohimoinen käsityöihminen ja neuloi varsinkin hyvin paljon. Monesti neuloimme yhdessä ja juttelimme mukavia. Lisäksi hän tiesi uskomattomat määrät langoista ja erilaisista neuletekniikoista ja aina hänellä oli joku neule työn alla. Hän menehtyi toukokuun lopussa. Hautajaiset olivat raskaat, mutta tilaisuus oli erittäin kaunis. Hänen lapsensa halusivat antaa äitinsä langat minulle "perinnöksi". Lupasin tuolloin, että aina kun he jotain neuloen onnistuvaa tarvitsevat, toteutan pyynnön parhaani mukaan käyttäen heidän äitinsä lankoja.

Lapsista vanhin kertoi tarvitsevansa villasukkia itselleen ja miehelleen. Kävin heti työntouhuun ja sukkamaanikkoa ei tarvitse kahta kertaa kehottaa neulomaan villasukkia! ;)

Tässäpä siis tämän hetken lopputulosta. Naisten sukat ovat kokoa 41 ja miesten kokoa 45. Lupasin pyöräyttää 5 paria sekä miesten että naisten sukkia. Toivomusta väreistä tai malleista ei ollut, joten päätin tehdä sellaisia, joissa heidän äitinsä langat pysyisivät mahdollisimman alkuperäisessä "muodossaan". Hänellä nimittäin oli useita suuria keriä, jotka oli tehty "jämälangoista" yhdistelemällä. Päätin noudattaa lupaustani kirjaimellisesti, enkä alkanut lankoja katkomaan. Siksipä nimesinkin osan sukista sirkussukiksi, koska molemmat sukat ovat erinäköiset vaikka ovatkin samasta kerästä neulotut. Lisäksi ne ovat ihanan paksut ja eläväiset, koska lanka oli poikkeuksetta kaksin- tai jopa kolminkertaista.

Tässä siis kuvat noista naisten sirkussukista:

 

Sukat ovat molemmat parit samankokoiset, jostain syystä kuva vaan vääristää toisen parin pienemmäksi. Tästä siis näkee, kuinka sukat ovat erinäköiset, mutta ihanan elävät, kiitos tuon suuren suuren lankakerän.

Miesten ensimmäisiksi sukiksi tein Paraphernalia-sukat. Ohjeen löysin käsillään-blogista.

Lankana minulla oli myös näissä tuota "perintölankaa" eli laatikoista löytynyttä farkunsinistä seiskaveikkaa. Lankaa meni n. 180g. Palmikko syö oman osansa ja lisäksi kokoa 45 oleva sukka vie selkeästi enemmän lankaa kuin pienet 37 sukat :D

Tässä kuva pingotetusta sukasta ja palmikosta.

Tuota mallia oli erittäin kiva ja jopa joutuisa neuloa! Kerrankin noudatin ohjetta lähes pilkulleen ;).

Ennen tätä suurempaa sukkaprojektia neuloin myös ystävälleni sukat. Tässä kuva niistä. Lankana seiskaveikan raita ja puikkoina eebenpuiset sukkapuikot kokoa 3. Mallina tuttu ja turvallinen ja jo aiemminkin neulottu Polvekeraidallinen sukka.

Mieheke ystävällisesti värkkäsi minulle sukan pingottimet! En halunnut ostaa puisia tai vanerisia, jotenka teimme minulle pingottimet muovista! Niihin hän vielä värkkäsi kätevän ripustussysteemin! Nyt minulla on pingottimet kokoa 36-37, 41-42 ja 45-46.

Muutaman hetken saankin sitten neuloa perintösukkia ym. Lankaa oli yhteensä n. 20 kg! Eli n. 13-15 sängynaluslaatikollista. Yllättäen minulla taitaa nyt sitten olla langanostokielto hetkeksi!

Sukkamania siis jatkuu. Naisten sukista minulla on nyt työn alla Aapeli-sukat uusimmasta Ullasta. Miesten sukkia pitäisi vielä värkätä 4 paria ja naisten sukkia noiden Aapeleiden jälkeen vielä 2 paria.

Lisäksi tekaisin ihan ensimmäisenä omista langoistani myös työkaverilleni sukat. En vaan niitä muistanut kuvata, kun niin kiireellä halusin ne hänelle toimittaa. Ainoa toivomus oli vaaleanpunaisesta väristä ja paksusta langasta. Niinpä valitsin hempeän vaaleanpunaisen isoveli-langan ja numeron 3.5 eebenpuiset puikot. Sukat "kruunasin" neulahuovuttamalla niiden jalkapöytään isot punaiset sydämet Novitan Hahtuvaisesta. Ekaa kertaa neulahuovutin mitään, mutta hyvin onnistuivat! Harmi vaan tosiaan etten kuvaa ottanut.

Tässäpä sitä taas tälle kertaa! :) Lisää sukkia siis väkerrän, joten eiköhän seuraavakin päivitys tulle hiukan nopeammin ;)