Hei vaan! 

Nytpäs ei mennytkään kuukausitolkulla aikaa ennen seuraavaa päivitystä! Olen näes taas päässyt vauhtiin neulomisessa! Ehkä meneillään oleva kesälomakin on vaikuttanut siihen, että valmista on tullut nyt nopeammin kun on ollut aikaa neuloa.

Tässä satoa viimeiseltä viikolta:

Lanka: Novita Nalle Kukkaketo Orvokki

Puikot: 3 mm eebenpuiset sukkikset

Koko: siro 37

Kulutus: 65g

Ja itselle muistiin: Varresta alkaen, 48s

Nämä sukat ovat menossa kummitädilleni, joka Facebookista bongasi mun neulovan. Toivottavasti ovat sopivat!


Ja minäpä otin itseäni niskasta kiinni ja opettelin uutta! Nyt osaan tehdä sukat myös kärjestä alkaen! Tässä todistusaineistoa! 

Lanka: Nalle Colori (joku iänkaikkisen vanha väri ja kerä)

Puikot: 3mm eebenpuiset sukkikset

Koko: omaan jalkaan sopiva eli 37

Kulutus: 53g

Itselle muistiin: kärjestä alkaen, aloitus 6s, kokonaissilmukkamäärä 52 s

Tässä vielä lähempi kuva kantalapusta (kaksinkertainen/kerrottu) ja kiilakavennuksesta. Ohjeen etsin Ullasta ja sen jälkeen opettelu kävikin helposti. Kertaakaan en purkanut ja nämä tosiaan ovat ensimmäiset. Helpoin oli tehdä omaan jalkaan sopiva, jolloin pystyi jatkuvasti kokeilemaan. Tuo lyhyt varsi oli minulle ihan uusi tuttavuus, mutta tuntuu oikein toimivalta noinkin! Kuva on otettu ilman salamaa, joten värit ovat vääristyneet. Oikeat värit näkyvät tuosta aiemmasta kuvasta.

Ja sitten kun vauhtiin pääsi niin mitäpä sitä sitten tekisi? No toiset sukat myös kärjestä aloittaen!

Lanka: Novita Isoveli Colori (poistoväri)

Puikot: 4mm eebenpuiset sukkikset

Koko: 37

Kulutus: 116g

Itselle muistiin: aloitus 6s, kokonaissilmukkamäärä 40s

Ja nämä myös ovat menossa kummitädille! Ajattelin tehdä hänelle ohuemmat ja paksummat sukat, jolloin voi tilanteen mukaan valita kumpia tahtoo käyttää! 

Ja ettei taito vaan pääse ruostumaan, niin mitäpä sitä olisi tehnyt kuin aloittanut lisää sukkaa! Tällä kertaa Regian Kaffe Fasset langasta, koko tulee olemaan n. 38 ja nämäkin on aloitettu kärjestä. Jo nyt muistiin, että aloitus oli 8s, levennysten jälkeen 14s/puikko. Kuvassa näkyvät kerät ovat 50g keriä. Tarkoitus olisi tehdä niin pitkä varsi kuin mitä lankaa riittää. Epäilen että näistä tulee melkein polvisukkapituiset, mutta riittääpähän ainakin neulomista! Hitaalta tuntuu noiden Isovelisukkien jälkeen neuloa 2,5mm puikoilla! 

Ja tokihan mä olen myös jo eteenpäin suunnitellut! Seuraavan työn ohjeen bongasin uusimmasta Novitan lehdestä. Lankoja en raskinut ostaa, vaan kävin kaivelemasta suunnilleen vastaavaa lankaa äidin ja minun yhteisestä peritystä lankavarastosta.

Näistä se lähtee tulemaan. Tarkemmin kerron vasta, kun olen alkuun päässyt ja kokeillut, miten minun tuolla langalla tulee tuo ohje toteuttaa! Vaaleaa lankaa on yhteensä 1052g ja sinistä 389g. Ohje kertoo kulutukseksi Isoveljeä 1000g ja työ neulotaan kaksinkertaisella langalla nron 10 puikoilla. Minä pähkäilen, uskaltaisinko ottaa riskin ja tehdä työn kaksinkertaisena noilla 7 puikoilla (löysä käsiala) vai pitäisikö ottaa varman päälle ja tehdä yksinkertaisella langalla? Lankaa ei ole enempää kuin nuo kuvassa näkyvät kerät ja harmittaa kyllä, jos loppuu viime metreillä kesken.... Toisaalta työstä saattaa tulla taas hurjasti pienempi, jos teen vain yksinkertaisella langalla.... Hankalaa on! Metrimääriä kun noista keristä ei tiedä yhtään. Lanka on paksuudeltaan suunnilleen Isoveljeä vastaavaa, ainakin noin silmämääräisesti.