No niin ! :D

Tässäpä sitten iltapuhteina kävin värjäilemässä lankoja naapurissa kimpassa kaverin kanssa. Tarkoitus oli hänelle värjätä juuttia, mutta siihen ei kool-aid tartu. :( Oli vähän pettymys, kun ajattelin että tarttuuhan se myös siihen kun on kuitenkin "luonnonkuitu", mutta kun ei niin ei.

Itselläni oli 2 vyyhteä seiskaveikkaa valkoisena ja 1 vyyhti isoveljeä luonnonvalkoisena. Kool-aideina oli lemon-limeä, berry bluea, grapea, cherrya ja orangea. Tässä niistä lopputulosta. Lisättäköön vielä että omaan nyt myös kivat sormet :D. Vasen käsi on vihreä ja oikea punainen ! Varsinaiset lomakätöset ! :D Kivaa oli ja varmasti värjään vielä joskus uudestaankin ! Haju tosin oli melko äitelä, mutta nenä loppujen lopuksi tottui äkkiä. Sitä tosin en vaan ymmärrä, miten kukaan voi noita juoda !?!

Tässä kuvia toimituksesta ! Kiitos näistä J:lle ! :)

Ekana liotin lankaa vedessä, jonka jälkeen väänsin suurimmat vedet pois. Uskomattoman pahalta muuten haisee märkänä nuo villalangat. Tässä kelluu isoveli-vyyhti. Vihreät langat ovat vyyhtinaruja.

Sitten lämmitin n. litran vettä mikrossa, johon sekoitin pussillisen väriä. Tässä menossa pussillinen orangea ja tosiaan lanka edelleen isoveljeä. Värjäsin oranssilla vaan vyyhden toisen pään. Tämän jälkeen lykkäsin langan ja kipon vielä minuutiksi mikroon, että varmasti tarttuu. Haju oli suorastaan imelä....

Sitten seuraava väri kippoon samoin alkuvalmisteluin kuin oranssi. Tässä on berry blue. Hassu s-kirjain muodostui tuohon mehuveteen ennenkuin sitä sekoitin ja upotin sinne langan...

Sitten toinen pää vyyhdestä mehuun ja reipas sekoitus ! Spaghettikauha oli erittäin näppärä apuväline ;) Sekoittajan sormet myös kuvassa. Kyseessä J, kun minä heiluin kameran kanssa. Hurjan nopeasti imaisee lanka värin itseensä ja sai kiirettä pitää että joka paikka värjääntyi ilman että jäi isoja vaaleita alueita.

Tässä lopputulosta kuivumassa ulkona. Värit ja langat vasemmalta oikealle:

Seiskaveikka & Lemon-Lime ja Berry Blue

Isoveli & Orange ja Berry Blue

Seiskaveikka & Cherry ja Grape

Tuo Lemon-Lime ei tuntunut ihan yhtä tehokkaalta kuin muut värit. Sitä käytin kaksi pussia ja silti jäi aika vaaleaksi muihin väreihin verrattuna, joita käytin vain 1 pussin per väri.

Cherry & Grape

Orange & Berry Blue

Lemon-Lime & Berry Blue

Loppuhuuhteluissa mistään ei irronnut enää väriä, joten uskoisin, että kestävät myös pesun ihan koneessakin. Nyt sitten vaan pitäisi etsiä joku kiva sukkamalli, jonka noista voisi neuloa ! Vinkkejä otetaan vastaan ja myös englanninkieliset ohjeet käy, jos joku vaan vinkkaa, että mistä löydän sivun, jolla kerrotaan suomennokset noihin englannin ohjelyhenteisiin. Meinaavat vielä olla aavistuksen hukassa.

Kivaa siis oli ! Suuret kiitokset J:lle avusta ja pullasta ! :)